Ylva Hjert-Åstenius

Ylva har lång inköpserfarenhet och har arbetat som inköpare/inköpschef mellan 1979 och 2006 på stora livsmedelsföretag i Skåne.

Sedan hösten 2008 arbetar Ylva som kursledare för inköpsrelaterade kurser, först för InköpsForum och sedan för NBI i Växjö AB. Nu är hon tillbaka hos InköpsForum igen. 

Ylva bor i ett rött hus långt inne i skogen strax norr om Kristianstad. Där pysslar hon om sina katter, höns och växter, tillsammans med sin man Weine. 

Undervisar i följande kurser

Leverantörsbedömning

Tänk om vi kunde arbeta med alla leverantörer på samma sätt? Tyvärr ser inte verkligheten ut på det sättet. Faktorer som tid, avstånd, kulturella skillnader och typen av leverantör påverkar hur vi gör vår leverantörsbedömning. Som inköpare behöver du dels systematik i det du gör, dels en portfölj av olika verktyg beroende på vad du vill uppnå.

Inköparens lilla extra

Den här kursen innehåller det du som inköpare bör kunna, men kanske inte har haft tid eller möjlighet att lära dig. Det där lilla extra som gör dig till en bättre inköpare.

Category management ur inköpsperspektiv

Category Management är ett strategiskt angreppssätt som används för att förstå marknader, analysera kostnader och implementera nya anskaffningsstrategier. Det handlar om vägen från att acceptera höga kostnader för varor och tjänster på en marknad där leverantörerna har alltför stor makt till ett effektivt inköp.

Din leverantörsportfölj

Inköp står och faller med sina leverantörer. Så länge allting fungerar är det ingen i företaget som märker vad inköpsorganisationen gör, men så fort en leverantör trasslar till det blir inköp mycket synligt.

Essentials - Stora baskursen

Det här är en fyra dagars internatkurs för dig som behöver kunskap snabbt inom inköp och förhandling. Under de här fyra dagarna och kvällarna täcker vi upp allt det viktiga som du behöver kunna som inköpare. Kursen sträcker sig från måndag efter lunch till fredag lunch. Vi varvar inköps- och förhandlingsteori och lär ut metoder parallellt med praktiska övningar.

Grundläggande inköp

Kursen Grundläggande inköp ger dig nödvändiga kunskaper i inköpsprocessen samt de viktigaste metoder och verktyg du som inköpare behöver ha för att göra affärsmässigt bra inköp.