Din leverantörsportfölj

Grunden för ett bra inköpsarbete.

Inköp står och faller med sina leverantörer. Så länge allting fungerar är det ingen i företaget som märker vad inköpsorganisationen gör, men så fort en leverantör trasslar till det blir inköp mycket synligt.

För en inköpsorganisation är det oerhört viktigt att bygga upp en stabil och trygg leverantörsportfölj. Samtidigt måste du kunna kommunicera ut i organisationen att det är just på grund av ert skickliga arbete med leverantörsportföljen som allting rullar smidigt.

En stabil leverantörsportfölj har både för och nackdelar. Rent syniskt kan man säga att ju bättre ni som inköpsorganisation uppfyller ert uppdrag, desto färre i företaget förstår vad ni gör. I den här kursen tacklar vi båda sidor av det här problemet. Dels går vi igenom hur man aktivt jobbar med sin leverantörsportfölj för att nå de uppsatta målen. Dels arbetar vi med frågor kring intern marknadsföring och kommunikation för att förankra inköpsarbetet, öka förståelsen av leverantörens betydelse för företaget och det viktigaste av allt - se till att organisationen förstår att trygghet och lugn på leverantörsfronten är effekterna av ett effektivt inköpsarbete.

Kursledare

Ylva har lång inköpserfarenhet och har arbetat som inköpare/inköpschef mellan 1979 och 2006 på stora livsmedelsföretag i Skåne.

Sedan hösten 2008 arbetar Ylva som kursledare för inköpsrelaterade kurser, först för InköpsForum och sedan för NBI i Växjö AB. Nu är hon tillbaka hos InköpsForum igen. 

Ylva bor i ett rött hus långt inne i skogen strax norr om Kristianstad. Där pysslar hon om sina katter, höns och växter, tillsammans med sin man Weine. 

Kurspris

Antal dagar: 2

Kurspris: 11000 SEK

Ingår i priset: Kursdokumentation, kaffe och lunch
Notering: