Fly wings, Fly high!

Författare: Catherine Lind

ISBN: 978-9187947070

Sidantal: 77 sidor

Pris: från EUR 2.99 på Amazon.de

När livet förändras bortanför det begripliga, när du står inför utmaningar som du inte trodde var möjliga, vad gör du? Hur hittar du kraften att gå framåt, att börja om? Den här boken berättar den självbiografiska historien om en sådan händelse. Den handlar om inre ledarskap, förmågan att hitta kraften för att fortsätta, att inte ge upp.

Var hittar man kraften? Catherine hittade den bland annat i ett oväntat möte. En lite fågel som stod inför den största utmaningen en fågel kan stå inför – han kunde inte flyga. Det var ett problem, men Tiny såg det aldrig som ett oöverkomligt problem. Livet innehöll så mycket annat, så varför behöva flyga? Det resonemanget höll fram till dess Tiny upptäckte äpplen. Det räckte inte att sitta nedanför trädet och vänta på att äpplena skulle ramla ner. En ambitiös och drivande fågel ville ha godsakerna nu!

En osannolik symbios bildades mellan Tiny och Catherine. Tillsamman gav de varandra kraften att kämpa sida vid sida för att nå sina mål.

”Styrkan hos Tiny är helt ofattbar. Det finns en mental styrka i den fågeln som knappt kan beskrivas i ord,” konstaterar Catherine. ”Hans förmåga att kämpa, att aldrig ge upp. Att krascha, men kunna skaka av sig misslyckandet och fortsätta. Tiny har en genuint stark ledarskapsförmåga, naturlig och ohämmad. För mig gav den mig kraften att lyfta mitt eget inre ledarskap. Han inspirerade mig till att aldrig ge upp, utan fortsätta tro på min egen styrka. Tro på att saker var möjliga, trots allt.”

Catherines liv förändrades en morgon när hon upptäckte att halva kroppen var försvunnen. En stroke hade gjort henne förlamad i vänstra sidan. Som tur var släppte förlamningen relativt snabbt, men stroken skapade andra problem. Catherine tappade stora delar av sitt språk, sin förmåga att tala ordentligt och kontakten med en av de saker hon älskade mest av allt – ord.

”Jag var vingklippt, på samma sätt som Tiny kunde jag inte flyga längre,” berättar hon. ”Samtidigt syntes det inte på mig. Jag hade kunnat tystna, och ingen hade antagligen märkt att någonting var fel. På samma sätt som Tiny hade kunnat stanna på backen och väntat på sina äpplen.”

Ingen av dem kunde leva på det sättet. Han visste inte vad det innebar att flyga, han hade aldrig känt luften under sina vingar. För Tiny var det en framtidsdröm och rollen som fågel kunde han forma så som han ville att den skulle vara.

”Jag hade känt friheten i att flyga, men jag visste samtidigt att den förmågan aldrig skulle bli vad den varit. Det är svårt att släppa de förväntningarna och börja om på nytt. Att våga forma en ny framtidsdröm, med helt nya förutsättningar.”

”Fly wings, Fly high!” är en inspirerande bok som fokuserar på det inre ledarskapet. Hur man kan gå framåt när man inte vet hur vägen ser ut och vad som händer med en när man står inför det okända.

Relationen mellan Tiny och Catherine har fortsatt långt efter att bokens berättelse var över.

”Han har byggt upp ett fantastiskt liv åt sig själv. Han har fru, barn och har byggt sig ett stort bo med utsikt över hela området. Trots det lämnar han inte vår gårdsplan. Det här är hans hem, han säger till när han behöver vår hjälp. Vi säger god morgon varje dag och fortfarande ger han mig samma ohämmade styrka att tackla livet.”