Senaste blogginläggen

Bra och höga mål anses extremt viktiga för att nå ett bra förhandlingsresultat. Samtidigt är mål en av de top 5 anledningarna till att en förhandling misslyckas. Orsaken är enkel. Konstruerar du målen på fel sätt försvinner hela förhandlingsutrymmet. Kvar är bara dåliga affärer.
Inköpschefen, som hade läst boken, kommenterade att det var den första bok han läst vilken på allvar tillät inköpsorganisationen att vara en affärsdrivande del av företaget.
Det finns ett antal politiskt korrekta sanningar om förhandling. En av de största 'sanningarna' är myten om vinn-vinn-lösningar.
Ekonomisk drivkraft är förhållandevis sällsynt, vilket betyder att få människor är mottagliga för ekonomiska argument. Men hur är det med logik? Logiska argument.
I dessa tider av Corona isolering tillbringade vi helgen med att städa ut kattvindarna i vårt gamla 3-vånings timmerhus. Bland alla kartonger hittade jag några dammiga lådor fulla med overheadbilder och annat material, från föredrag och kurser jag hållit. Det resulterade i en lång promenad nedför ’Memory Lane’.
Efter förra veckan artikel fick jag en rolig och bra kommentar. Den gick ut på att det är svårt att lyckas om vi inte har siktet inställt på att vinna. Analogin var en idrottares förmåga att prestera om hen inte satte sina mål rätt. Det här är intressant, så låt oss hålla oss kvar vid vinna-vinna en stund till.