Senaste blogginläggen

Inköpschefen, som hade läst boken, kommenterade att det var den första bok han läst vilken på allvar tillät inköpsorganisationen att vara en affärsdrivande del av företaget.
Det finns ett antal politiskt korrekta sanningar om förhandling. En av de största 'sanningarna' är myten om vinn-vinn-lösningar.
Ekonomisk drivkraft är förhållandevis sällsynt, vilket betyder att få människor är mottagliga för ekonomiska argument. Men hur är det med logik? Logiska argument.
I dessa tider av Corona isolering tillbringade vi helgen med att städa ut kattvindarna i vårt gamla 3-vånings timmerhus. Bland alla kartonger hittade jag några dammiga lådor fulla med overheadbilder och annat material, från föredrag och kurser jag hållit. Det resulterade i en lång promenad nedför ’Memory Lane’.
Efter förra veckan artikel fick jag en rolig och bra kommentar. Den gick ut på att det är svårt att lyckas om vi inte har siktet inställt på att vinna. Analogin var en idrottares förmåga att prestera om hen inte satte sina mål rätt. Det här är intressant, så låt oss hålla oss kvar vid vinna-vinna en stund till.
För ett antal år sedan coachade jag en grupp studenter som skulle göra en studie hos en industriell brödtillverare i södra Sverige.
Bakgrunden var att tilllverkningskostnaderna hade ökat kraftigt och inköpsorganisationen visste inte orsaken.